Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalni razvoj Akademije tehničkih znanosti Hrvatske u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Inovacijskim centrom Nikola Tesla organiziraju okrugli stol „Umjetna inteligencija – percepcija i stvarnost“.

Okrugli stol će se održati u Vijećnici HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb, 3. srpnja 2020. godine u terminu 14:00 do 16:30.

Više detalja o skupu možete pronaći u opširnijoj obavijesti i na poveznici: https://www.hatz.hr/hr/okrugli-stol-umjetna-inteligencija-percepcija-i-stvarnost/.

Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalni razvoj Akademije tehničkih znanosti Hrvatske,

u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i

Inovacijskim centrom Nikola Tesla,  

organizira okrugli stol pod nazivom

„Umjetna inteligencija – percepcija i stvarnost“

Teme Okruglog stola su:

  • Povijest i trendovi razvoja umjetne inteligencije – jedan osobni pogled (prof. dr. sc. Slobodan Ribarić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)
  • Centar za umjetnu inteligenciju FER-a (prof. dr. sc. Sven Lončarić, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)
  • Umjetna inteligencija u autonomnim robotskim sustavima (prof. dr. sc. Ivan Petrović, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)
  • Primjena umjetne inteligencije u javnoj upravi (prof. dr. sc. Neven Vrček, Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike)
  • Primjena umjetne inteligencije u kibernetičkoj sigurnosti – statusi, zablude i izazovi ( dr. sc. Stjepan Groš, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)
  • Može li se mobilna mreža pete generacije (5G) uspješno implementirati bez značajnog korištenja umjetne inteligencije? (prof. dr. sc. Gordan Šišul, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva)

Okrugli stol će se održati u Vijećnici HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb, 3. srpnja 2020. godine u terminu 14:00 do 16:30.

Sažetke predavanja i kratke životopise predavača možete vidjeti ovdje

Autor: Sven Lončarić
Popis obavijesti